HTML

Fény.post.küld

Friss topikok

Érints meg!

2014.05.16. 01:50 AlternaTiva

Félmondatos nemzet vagyunk. A buli elviselhetetlen frenetizmusa közt született "sirálykirálywow" , "szaszhaver" és hogyvagyjólvagyszia" társadalma vagyunk. A szomorú az, hogy ez elég az embereknek, nem is vágynak többre. Olyan ez-rossz hasonlattal élve- mint egy kinyitott kalitka, amiben rezzenéstelen arccal üldögél a madárka, ahelyett, hogy sasként szárnyalna.

Hogy mi az oka a párszavas gondolatcserének?( Bár inkább  ne csúfoljuk annak, inkább elbeszélés egymás mellett, kisfiús argóhajhász erőfitogtatás.)
Szerintem nem a fásultság, fáradtság eredménye főként ez a nyelvi alulteljesítés, hanem az egymás iránti érdektelenségé, a mélyebb, igaz dolgok utáni vágyhiányé.

Mindkettő a nem kellően "felszerelt" gyerekszobára is visszavezethető, de ez önmagában gyenge takarózás lenne. Érdektelenek vagyunk, mert az önös kis vágyainkon nem látunk túl, a problémakörbe nem fér bele a mások közölnivalója felett végzett agytekervényezés energiaigénye.

Felszínesen élni pillanatnyilag mindig jövedelmezőbb(ha ez ugye összeegyeztethető a lelki küszöbszinttel), nincs felesleges agymenés, ATP-pazarlás, gondolatoknak csúfolt idegenszavas förtelem.

Néha azon is gondolkozom, hogy bizonyos emberek a napi viselkedésüket viszonyulásaikat látva, hogy mernek tükörbe nézni? (Tudom, hál' Istennek nem az én agyam pörög bennük, megjegyzem szerencséjükre, oszt' lenne bűntudat-halom:-)

Látom a párokat kézen fogva, átkarolósan sétálni, látszólag minden rendben. Csak egy hiányjel van: Egyiknek sem mozog a szája. Van olyan, hogy egy kapcsolatban az összes szavunkat kimondtuk volna? Vagy-amit ugye nem tudhatok- van olyan helyzet, ahol a csend nagyobb úr, mint a locsi-fecsi? ( No de kérem, örökös némaság. Különben is a csend egy intervallumnyi "hanginger-szünet", a némaság pedig  önként vállalt rabság.) Ne legyünk rabok!:-)

Az érintésről: Félünk megérinteni egymást, erre is rájöttem. Miért? Szerintem azért, mert elérzékenyült, önként vállalt kitárulkozásként tartjuk számon, ami-sokan úgy gondolják- lecsupaszított, sebezhető, máztalan lélek nélkül nem vihető véghez. Ez nem igaz. Az emberi érintésben titokzatos erő rejlik. Olyan, mintha a szív pumpálta energiaáram(szeretet?) egyik részét az ujjaidon keresztül megosztanád egy másik emberrel is, "kézzelfogható" egy adomány (lenne).
Persze nem arról van szó, hogy úton-útfélen minden felebarátunkat tapogassuk meg derekasan, de igenis léteznek olyan szituációk, amik puszta szavakkal nem kellően( nem elég őszintén?) nyomatékosíthatók. (Aki beszélni nem akar, legalább nyújtsa a kezét!:-)

Néha arany kincs egy baráti kézrátétel, egy megropogtatós, felmelegítő, eggyé válós ölelés akár egy szertelen bökdösődés.

Furcsa, hogy ezt írom, de az érintéssel nem alacsonyodnánk le. Anélkül igen. ( Az állatvilágban az ösztön-vezérelt, IQ-mentes körülmények közt mint minden, ez is egyszerűbb.)

Ahhoz pedig, aki visszaélne az érintéssel, nem kell "hozzányúlni"!

Tudom, a szeretet "eszközök" nélkül is létezik, de zsugorodásra hajlamos, ha sosincs expozíció. Ha némát játszunk és visszahúzzuk a kezünket, csak elveszítjük az egyik legszebb ajándékozó képességünket. És ugye az ajándék kapásánál már csak az adás jobb:-)

Szólj hozzá!

Címkék: érintés kritika emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://tiva.blog.hu/api/trackback/id/tr36172341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása